azam baru tahun 2011 nie aku sentiasa inginkan yang terbaik buat bl0g baru aku nie ,biar lebih gempak dan sentiasa m0ve 0n dari masa ke semasa.. tengs.

nak benda nie !

nak benda nie !

Followers

komen disini 0ke!




ShoutMix chat widget

hawa telinga

Powered by Blogger.
K0WANG LEY BACE SEMUANYA DISINI!

Friday, December 31, 2010

perfume perfume

ha , mey dekat.. mey dekat sini.. ada jualan langsung , murah murah.. xkan menyesal memilikinya..haha! aku bukan na pr0mote perfume atau buat lel0ngan perfume tapi aku tertarik dengan perfume yang dijual disekitar kuala lumpur n lembah klang.. bukan ape p0n..juz nak share pasal perfume nie , t0k pengetahuan semasa n pengetahuan kowang semua.. perfume nie ada sejarah yang tersendiri.. kalau xpercaya , kowang bacalah nie..
Pada ribuan tahun dahulu perkataan "perfume" berasal dari Bahasa Latin perfumum "melalui asap". Salah satu kegunaan pada ketika itu perfume membentuk melalui pembakaran dupa dan rempah-rempah yang beraroma yang digunakan dalam upacara keagamaan, seperti aromatik gusi, kemenyan dan mur, yang dikumpulkan dari pohon-pohon semulajadi. Orang Mesir (Egypt) adalah yang pertama untuk memasukkan minyak wangi ke dalam budaya mereka diikuti oleh China purba, Hindu,Afrika dan diikuti negara-negara yang lain.
Penggunaan peribumi wangian aromatik tumbuhan dan bunga untuk haruman yang semerbak telah dikenali untuk waktu yang sangat lama. Orang-orang Rome telah memperkenalkan banyak spesies tanaman aromatik pinggiran empayar di mana mereka masih tertanam.Dalam membuat persiapan wangian, tanaman semulajadi biasanya diproses menjadi bunga kering, daun kering, akar kering, atau ekstrak dalam air dan minyak.. ha, dan sebab tulah perfume ujud sampai sekarang. bukan tu jew, malahan aku tertarik dengan rekaan bot0l perfume.. dekat bawah nie adalah beberapa jenis bot0l perfume yang kowang ley teng0k..






Read More...
separador

wajah baru 2011

tahun 2011 dah bermula.. maka bermulalah azam baru , dunia baru , hidup baru , penampilan baru dan perangai baru..haha! semuanya nak baru baru macam baju baru.. best w0o bila masuk tahun baru nie , mesti banyak cerita cerita baru kan , kan , kan..haha! anyway , walaupun dah masuk tahun baru , tahun 2010 takkan penah lenyap dalam ingatan aku.. SUMPAH aku xkan lupa! banyak memory yang aku dah alami sepanjang tahun 2010. mase tulah aku dapat kenalan baru masa mula mula masuk IPT , aku dapat bf baru , dapat pergi melanc0ng dekat luar negara (ala...ind0n jew k0t) & dapat banyak pengalaman.. serius xnak lupakan semuanya yang dah berlalu. tapi , tahun baru 2011 nie mesti kene ada azam barukan ? maka , azam baru 2011 nie.. aku berazam nak sentiasa m0ve on & sentiasa nak buat yang terbaik t0k diri aku , xmau n0ty noty lagi macam dulu dulu.. dah serik dah! dikesempatan nie gak aku nak wish HAPPY NEW YEAR TO ALL my fwen , family n yang mengenali diri nie ! h0pe new year must better then pass year...
Read More...
separador

kepenatan melanda

akhirnya siap gak r blog aku nie.. penat sangat sangat buat blog nie supaya nampak lebih serabut a.k.a nampak cun juga r.. hahaha ! aku nie dah tahap gaban penatnye , memang dah tak terkata lagi.. rase cam kejayaan paling besar r pulah..haha! yew r , sehari suntuk aku mengadap lapt0p nie sampai mak aku p0n dah naik menyirap dengan aku nie.. ampun mak !



 0ke lah , 2 jew sebenarnye aku na cerita..
sebab aku p0n da tak larat nak cerita panjang..
kepada you all , jangan menyirap k.. maap ! ;)

Read More...
separador

Sunday, December 26, 2010

malaysia HEBAT !

 huhhh , tahniah r kepada pasukan bola sepak malaysia c0z dapat kalahkan ind0nesia dgn 3 jaringan berbanding ind0nesia 0... yeahh ! MALAYSIA itu sangat r hebat dimata negara.. sekarang nie aq sangat x sabar sabar nak tunggu perlawanan kedua malaysia. kalau ikutkan semua pemain pemain malaysia nie semuanya kacak kacak belaka an , an , an...haha. pape pun , aq minat yang amat sangat sangat at pemain malaysia bernama MUSLIM ! dye ensem sangat sangat ala ala kacukan chinese gitu.. mate dye 2 aq suke sangat sangat melihatnye. tapi peliknye nape aidil & zakuan xmaen b0la kali nie ea ? ada sebarang k0men ta ? haa , lagi satu berita yang aq dengar malam tadi , dengar cite NORSHAHRUL 2 bawu jew kawin tengah ari semalam ! betul an ?  ahh, pape jew r.. asalkan malaysia da menang malam tadi.. kepada semua pasukan malaysia , h0pe anda sentiasa sukses dan teruskan memb0lot semua jaringan dari mana mana pasukan 0ke ! janji ya kamu semua kepada saya..hehe. tengs yaww ! ;)


Read More...
separador

life is true in the world !

There's a l0t 0f paths in life,
We have t0 be wise in selecting our path.
S0metimes, we ch0ose the wr0ng path.
But there's chances t0 c0rrect the wr0ng path,
Just wisd0m is needed,
And n0t t0 give up in life.
In life,
S0meyimes we're 0n the t0p,
S0metimes we're 0n the b0tt0m,
It's the rule 0f life,
There's n0 0ther way t0 escape life,
N0 matter h0w,
We have t0 face life,
And make our self impenetrable with 0bstacles in life.
Life could be full of happiness,
Life als0 c0uld be full 0f tears,
Laughter's may cheer our life with happiness,
Enj0y y0ur life as it can make y0ur life happier,
Fill y0ur life with j0y,
And d0 appreciate y0ur life,
Y0ur life c0uld be meaningless if y0u d0 not appreciate y0ur life...
Read More...
separador

besday yusra !


kembali lagi menjengah bl0g kali nie...
wahh2, skarang nie semakin rajin aq mengupdate bl0g setiap mase..
makl0m r,, byk benda yg aq na share nan pengunjung2 bl0g semua..
ha , k0wang nampak x kek at ats 2..
sedap an..yummy , yummy !
accually, 2 bkn r kek besday aq..tp 2 kek besday anak buah aq..
dAk kecik yg bernama QISTINA YUSRA !
senanye besday dye 21/10.. yg ke 2 taun ! 
tp akak aq nie sambut besday dye lambat sikit 
c0z dye n husband sgt2 r bz akan keje mereka...
s0, 2 pasal r besday ank dye d'tangguhkan seketika...
anyway , mlm 2 akak aq uat BBQ n semua tetamu yg dikenali dtg menerjah umah dye. 
pen0h gak r tetamu yg dtg dr keluarga sebelah abg ipar aq n keluarga aq.
lagipun da lame sgt aq xjmp sedare mare !

dikesempatan nie gak , aq na wish...
HAPPY BESDAY 2 QISTINA YUSRA !
h0pe may g0d bless u always...
;) 




Read More...
separador

Friday, December 24, 2010

keputusan MENARIK !

t0mpang lalu , t0mpang lalu 
kuali panas , kuali panas...
hahahaha ;)

aq senanye na share hari bahagia aq nie at semuanye
yg sudi terjah bel0g aq nie...
bkn ape , td aq g tgk kptsn IPT aq...
alhamdulillah , bersyukur ke hadrat ilahi yg t'amat sgt..
aq dpt kptsan yg agk b0le dibanggakan saat nie...

senanye , aq mg xsangka yg amat sgt aq dpt kptsan cm nie..
mgkin nie berkat d0a keluarga , kwn2 , dr aq sndr...
rase na menitis air mate kgmbiraan n na menjerit sekuat aty !
tp malu r plak mak n ayh aq ada..hehee.

accually , aq mmg xsngka kptsan aq sbgini rupa...
aq btl2 bersyukur !
ap yg aq harapkn aq da semakin hampir...
semua 0rang ada impian & harapan msg2..
mcm 2gak r aq nie yg se'adanyayg mnghrapkn kjayaan yg aq dpt...

aq jgk na btrima ksh yg x trhingga kpd :
my dad , my m0m , al0ng , angah , alang , kwn2 & sdre mara...
yg xjemu2 mend0akn & nasihatkn aq ( degil nie ! )
hanya tuhan yg dpt balas jasa anda semua !
n kpd bf aq ( muhammad halim bin rais )...
tengs s0 much sygg krna xjemu2 bg nsihat & d0rongan..

anywy , xlupe pd mmbe2 aq yg dpt kptsn cemerlang !
c0ngrates utk anda !
h0pe taun dpn dpt belumbe2 ag na dpt kptsn the best !
cay0ok dr sayew ! ;)


Read More...
separador

ini azie 0kee !

My photo
puchong,selangor, Malaysia
aku sekadar simple ladys yg sentiasa ingin m0ve 0n ! tp aku pny bl0g xde r segempak k0wg..hehe. anyway,kpd yg sudi menjengah & singgah bl0g nie..tengs s0 muchh.

Laici+strawbery;)

Laici+strawbery;)

jam Loceng

counter information

Download

Recent Posts